Svetovni dan hrane 2021

Tako kot vsako leto 16. oktobra, že 41. zapovrstjo obeležujemo Svetovni dan hrane, katerega glavni namen je opozarjanje, da v svetu živi veliko število ljudi, ki trpi za pomanjkanjem hrane. Letošnji slogan Svetovnega dne hrane se glasi “Boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje”.

Nevladne organizacije v številnih evropskih državah, med njimi Focus, pred svetovnim dnevom hrane organizirajo protestne spletne akcije in druge aktivnosti, s katerimi želijo javnost ozaveščati o kršitvah človekovih pravic in uničevanju okolja vzdolž globalnih verig preskrbe s hrano. Pozivajo h korenitim spremembam prehranskega sistema na ravni EU. Vir: STA, 13. 10. 21

Ob tem bo 15. in 16. oktobra 2021 potekala konferenca z naslovom “Boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje”, ki vstopa v zaporedje dogodkov letnih konferenc “Hrana, prehrana, zdravje”, ki jih v Sloveniji že leta organizirata Evropska mreža deklaracije za hrano, tehnologijo, prehrano in zdravje ter Slovenska izpostava Evropskega centra za mir in razvoj, ki se mu letos pridružuje tudi Center biotehnike in turizma Grm Novo mesto.

Dogodek organizirajo: Evropski center za mir in razvoj – ECPD (European Center for Peace and Development, Evropska mreža za živilsko tehnologjo – EFTN (European Food Technology Network) in GRM Novo mesto – Center za biotehniko in turizem.

Program dogodka je na voljo na povezavi.