Vloži v svojo prihodnost in ponovno prični z aktivnostjo po epidemiji

Vloži v svojo prihodnost in ponovno prični z aktivnostjo po epidemiji

Gibanje je temeljni element zdravega življenjskega sloga in nujno za zdravje vsakega posameznika, tudi starejših oseb. Predvsem je pomembna redna telesna dejavnost, ki starejši osebi po 65. letu starosti omogoča ohranjanje premičnosti, ta pa je eden od glavnih pogojev za ohranjanje telesnih in duševnih funkcij. Ker trenutno živimo v zelo posebnem času, ko se po vsem svetu zelo hitro širijo novi virusi, so posledično nekateri telesno manj aktivni.

V ta namen, smo vam v  CENTRU ZA KREPITEV ZDRAVJA PIRAN pripravili brezplačna srečanja, kjer bomo ponovno predihali svoja pljuča, pospešili srčni utrip in se vrnili v »dobre čase« pred epidemijo.

Telesna aktivnost bo namenjena samo starejšim po 65. letu starosti. Obsegala bo 4 srečanja. Izvajala se bo v okviru Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Piran.

Z vadbo bomo pričeli po predhodni prijavi na spodaj navedene kontakte, v petek 5.6.2020 ob 8:00 uri zjutraj. Dobimo se v parku Sonce. S seboj prinesite plastenko vode, športno obutev, obleko in sončna očala.

PRIPOROČILO STAREJŠIM: Če izvajanje priporočene količine vaj zaradi zdravstvenih težav ni možno, bodite med vadbo telesno dejavni le toliko, kolikor to dopuščajo vaše zdravstveno stanje in zmožnosti. V primeru, da ste sladkorni bolnik, ne pozabite na jutranji obrok.

Kontakt: Ula Koterle, dipl.fizio 040-775-108, e-mail: ula.koterle@zd-piran.si